Om kakor

Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Här får du veta mer om kakor, hur de används på webbplatsen och hur du gör om du vill stänga av dem.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats få tillgång till information om att webbplatsen använder kakor och vad dessa används till. Besökaren ska också samtycka till att kakor används.

Kakor är små textfiler med information om ditt besök på webbplatsen som lagras i din webbläsare. Syftet är att underlätta besöket och att göra webbplatsen bättre för dig som besökare.

Det finns två typer av kakor:

  • En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Ingen personlig information, som e-postadress eller namn, sparas. I och med att du använder webbplatsen samtycker du till användning av kakor.

Följande kakor används på webbplatsen

Namn: __ga
Syfte: Besöksstatistik med verktyget Google Analytics
Typ: Kaka som lagras 2 år på användarens dator

Namn: __gat
Syfte: Besöksstatistik med verktyget Google Analytics
Typ: Kaka som lagras 10 minuter på användarens dator

Google Analytics får information om hur användaren har navigerat på webbplatsen.

Namn: alert43
Syfte: Kommer ihåg att användaren har klickat bort informationen om kakor
Typ: Kaka som lagras 1 år på användarens dator

Stänga av kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av dem i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se din webbläsares hjälpsidor för mer information.

Senast uppdaterad: 2017-06-09